top of page

Introductie StillSweet

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022

11 maanden. Dat is hoe lang het duurde voordat ik tevreden was over de smaak én voedingswaarden van StillSweet. In deze blog geef ik een introductie op StillSweet.


De gezondste cake van Nederland

StillSweet is de Magioni van de cakes. De voedingswaarden van StillSweet zijn vergelijkbaar met een volkoren boterham. Dat is dus suikerarm, vezelrijk en laag in verzadigd vet. Daarnaast is het vrij van dierlijke ingrediënten en bevat het maximaal 75 kcal.


Hoe dat kan?

  • Gemaakt met volkoren meel

  • Geen boter, harde vetten of ei

  • Op smaak gebracht met zoetstoffen, kruiden, specerijen en aroma’s in plaats van vetten en suikersIs dit de zoveelste gezondere product?

Als diëtist heb ik veel producten gezien die zowel expliciet als impliciet gepromoot worden als ‘gezond’.


Ik kan je vertellen dat bij de meesten daarvan, ik zeker kon discussiëren of dat wel zo is. En ja, ook van producten waar ik stiekem fan van ben.


Daarnaast merkte ik dat veel ‘gezonde’ zoete snacks zich richten op een eiwitrijk dieet of koolhydraatarm dieet.


Er is niet iets voor mensen die geen specifiek dieet volgen en die gewoon gezonder willen snacken. Gewoon gezonder in de zin van: geen onnodige suikers, geen torenhoge calorieën en ook geen slechte vetten.


Ik heb nooit een snack gezien die op alle voedingswaarden goed scoorden. En dan denk je misschien; ja wat verwacht je van een snack?! In 2022 verwacht ik dat zoete snacks gezonder én lekker kunnen zijn. En dat maak ik waar met StillSweet.
Wanneer is een snack gezond te noemen?

Dat is de grote vraag. Er zijn honderd-en-een meningen over wat wel of niet gezond is. Dat beantwoord ik dus graag uitvoering in de volgende blog.


Ik kan alvast verklappen dat ik voor het ontwikkelen van StillSweet mij gehouden heb aan de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum. Dat is een richtlijn die o.a. cateraars helpt om een gezonder aanbod te creëren.


Wil je meer lezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief onderaan de website zodat je niks mist!


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page